ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Jelen adatkezelési tájékoztató a BSF Systems Kft., mint adatkezelő (továbbiakban: Adatkezelő) személyes adatokkal kapcsolatba hozható adatkezelését szabályozza. Kérjük, figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! A tájékoztató módosításai a grinsect.com címen történő közzététellel lépnek hatályba. A BSF Systems Kft. fenntartja a jogát, hogy jelen Tájékoztatót egyoldalú döntéssel bármikor módosíthatja, így mint Adatkezelő a jelen tájékoztató módosítása esetén rendszerüzenet küldése útján vagyunk jogosultak (de nem kötelesek) az érintetteket a módosításról tájékoztatni. Amennyiben Ön érintett, a jelen tájékoztatóban és a mindenkor hatályos jogszabályokban írt módon jogosult az adatkezeléssel kapcsolatos jogait gyakorolni.

 

Tiszteletben tartjuk weboldal látogatóink/termékeink iránt érdeklődők magánéletének védelmét, ezért kizárólag olyan információkat gyűjtünk és kezelünk, amelyek jelen tájékoztatóban meghatározott célok szempontjából elengedhetetlenek. Az oldalunk használata és termékeink vásárlása teljesen önkéntes alapú, így az ehhez esetlegesen szükséges személyes adatok is önkéntesen kerülnek hozzánk, melyeket a céltól függően hozzájárulás, szerződés teljesítése, vagy jogszabályi kötelezettség teljesítése jogalapokon kezelünk. Jelen tájékoztató célja, hogy minden adatkezelési tevékenységünket Ön is átlássa, minden egyes adatkezelésünk célja és azok eszközei, jogalapja, valamint nem utolsó sorban az ezzel kapcsolatban biztosított jogai világosan érthetőek legyenek az Ön számára.

 

Irányadó jogszabályok

A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletét („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), a 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről („Eker. tv.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

A tájékoztató összeállításakor figyelemmel voltunk továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről szóló ajánlására is.

 

Rólunk

Adatkezelő neve, elérhetőségei:

  • Név: BSF Systems Kft.

  • Székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50.

  • Levelezési cím: 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50.

  • Telefonszám: 0630 474 5260

  • Ügyfélszolgálati e-mail cím: info@grinsect.com

  • Honlap címe: www.grinsect.com

 

Képviselő neve, elérhetőségei:

  • Képviselő neve: Aszalai Sándor

  • Képviselő levelezési címe: 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50.

  • Képviselő e-mail címe: sandor.aszalai@grinsect.com

  • Képviselő telefonszáma: +3630 474 5260

 

A BSF Systems Kft. üzemi szintű takarmányozási célú rovarfehérje előállítással foglalkozik, működése során a rovarok tenyésztésével kapcsolatos tartástechnológiai eszközöket, valamint különböző fehérjehordozó termékeit értékesíti partnerei számára. További információ tevékenységünkről a www.grinsect.com weboldalon található.

 

 

Meghatározó adatkezelések – azaz milyen adatokat gyűjtünk, és miért?

  1. Kapcsolatfelvétel

  2. Hírlevél feliratkozás

  3. Webshop vásárlás

  4. Remarketing és konverziókövető megoldások

Kapcsolatfelvétel:

Kapcsolatfelvételi űrlapunk kitöltése során kérdéseket tehet fel nekünk termékeinkről, partnerprogramjainkról, megkereshet minket együttműködési szándékával, nagy mennyiségű rendelés esetén pedig egyedi ajánlatkérésre is lehetősége nyílik. Kérjük, hogy ebben a fázisban ne közöljön velünk semmilyen olyan személyes adatot, amelyre ebben a fázisban nincs szükség. Kapcsolatfelvétel során a következő adatokat kérjük és kezeljük Öntől: név, email cím, telefonszám, cégnév. Mivel termékeink értékesítésében vagyunk érdekeltek, adataid megadását úgy értelmezzük, hogy azokat egy esetleges jövőbeli szerződéskötés előkészítése/teljesítése érdekében osztod meg velünk. Az adatok megadása önkéntes, amennyiben nem kapunk elég információt a válaszadásra, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni kérését, vagy nem tudunk ajánlatot adni. Adatait a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év.

 

Hírlevél feliratkozás:

Társaságunk havi rendszerességgel küld hírlevelet azoknak, akik érdeklődnek a Grinsect, annak termékkínálata, újdonságok, hírek és rovarfehérjével kapcsolatos egyéb témák iránt. Leveleinkben feliratkozóink olvashatnak friss tanulmányokat, elsőként értesülhetnek az új termékekről, és a Grinsect legújabb terveiről, eredményeiről, sikereiről, beszámolókat olvashatnak partnerprogramjainkról, értesülhetnek partnereink számukra érdekes híreiről.

Hírlevélre feliratkozás során gyűjtjük az Ön nevét, email címét, valamint opcionális jelleggel az Ön telefonszámát és cégnevét is. Az adatgyűjtés jogalapja az Ön hozzájárulása. Az adatok megadása teljesen önkéntes, amennyiben Ön nem járul hozzá, úgy nem tudjuk hírlevelünket eljuttatni Önhöz. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat egy gombnyomással, mely gombot minden levelünk alján az erre mutató linkre kattintva tehet meg. Az Ön adatait ekkor töröljük, és nem küldünk Önnek további hírlevelet. Adatait mindaddig kezeljük, amíg nem iratkozik le a hírlevélről. Személyes adatai törlését az online leiratkozáson túl kérheti postai úton a 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50. címen, valamint emailben az info@grinsect.com címen is.

 

Webshop vásárlás:

A BSF Systems Kft. www.grinsect.com weboldalán webáruházat működtet, ahol Ön megvásárolhatja a társaság által eladásra kínált termékeket. Váráslás során kezelt adatok: megrendelő adatai – vezetéknév, keresztnév, email cím, telefonszám, cégnév, fizetési forma, szállítással kapcsolatos adatok – ország, régió, irányítószám, település, utca, házszám, valamint számlázással kapcsolatos adatok – név/cégnév, adószám, számlázási cím). Megrendelő adatait, illetve szállítással kapcsolatos adatokat a polgári jogi igény érvényesíthetőségének elévülési idejéig őrizzük meg, ez a hatályos jogszabályok alapján 5 év. A számlázással kapcsolatos személyes adatait a kötelező jogszabályi előírásokat betartva lezárt üzleti év + 8 évig őrizzük, ezen személyes adatok megadása kötelező.

 

Remarketing és konverziókövető megoldások:

Az Ön által megadott adatok mellett a BSF Systems Kft. automatikus adatgyűjtő eszközökkel (cookie-kkal) adatokat gyűjthet a www.grinsect.com webhelyeinek, webes alapú alkalmazásainak használata közben. Társaságunk PPC alapú online marketing kampányokat futtat, valamint remarketing tevékenységet folytat, melynek segítségével kapcsolatot létesít azokkal a látogatókkal, felhasználókkal, akik korábban kapcsolatba léptek a webhelyünkkel, webáruházunkkal. A tevékenység célja a márkaismertség növelése, konverzió (például vásárlás) végrehajtására emlékeztetés online – Facebook, Google - célzott hirdetések formájában. Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, melyet a weboldalra történő látogatáskor tud megadni vagy megtagadni. Az adatok megadása önkéntes, ha Ön nem járul hozzá, hogy online marketing tevékenységünk során kapcsolatba lépjünk Önnel, nem fog találkozni ilyen célú hirdetésekkel. Társaságunk az adatokat az Ön hozzájárulásának visszavonásáig kezeli.

 

Ki kapja meg az Ön adatait?

Az Ön személyes adatait a BSF Systems Kft, munkatársai kezelhetik, valamint azok az adatfeldolgozók, akik velünk írásbeli adatfeldolgozói szerződést kötöttek. Az Ön adatait mind munkatársaink, mind adatfeldolgozóink és az ő közvetlen munkatársai kizárólag az adatkezelés céljának eléréséhez szükséges mértékben és a jogalap biztosította ideig kezelhetik.

Az adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag a velünk kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosultak eljárni. Ellenőrizzük az adatfeldolgozóink munkáját, adatfeldolgozóink további adatfeldolgozót csak hozzájárulásunkkal jogosultak igénybe venni.

 

A BSF Systems Kft., mint Adatkezelő által igénybe vett adatfeldolgozók:

  • Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) -statisztikai szolgáltatások, hirdetésmegjelenítés

  • Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland) – statisztikai szolgáltatások, hirdetésmegjelenítés

  • Wix.com Inc. (500 Terry A Francois Blvd San Francisco, CA 94158, Wix.com Ltd.) – tárhely-szolgáltató

  • KBROSS.hu Kft. (1031 Budapest, Záhony utca 7.) – számlázz.hu – számlakibocsátó rendszer

  • PONDERA ALTEREGO Könyvelő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (6728 Szeged, Pázsit utca 42. 2.) – könyvelés

  • Hírlevél küldő rendszer adatai – hírlevél küldés

 

Adattovábbítási nyilatkozat

Jelen tájékoztatóval, valamint a www.grinsect.com oldalon található kapcsolatfelvételi form kitöltésével tudomásul veszi, hogy a BSF Systems Kft., mint Adatkezelő mellett az itt megadott személyes adatai (név, email, telefonszám, cégnév) továbbításra kerülnek a Wix.com Inc. (500 Terry A Francois Blvd San Francisco, CA 94158, Wix.com Ltd.), mint Adatfeldolgozó részére. Adatfeldolgozóként és tárhely-szolgáltatóként ezek az adatok a Wix.com Inc. szerverein kerülnek tárolásra, és Adatfeldolgozói részről semmilyen célra nem kerülnek felhasználásra. A Wix.com adatkezelési tájékoztatójának 6. „Users-ofusers’ Personal Information” részénél több információt is talál az alábbi címen: https://www.wix.com/about/privacy/home

Amennyiben nem járul hozzá, hogy az adatai a rendszerben ilyen módon tárolásra kerüljenek, kérjük, hogy az info@grinsect.com email címen lépjen kapcsolatba Társaságunkkal.

 

 

Az Érintett, azaz az Ön jogai

Mint Érintett, Ön tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adataidnak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését bármelyik elérhetőségünkön.

Kérelmére tájékoztatást adunk az általunk kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Kötelesek vagyunk a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 1 hónapon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást. Kötelesek vagyunk továbbá a valóságnak nem felelő személyes adatot helyesbíteni. A személyes adatot töröljük, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adatvédelmi felügyelet elrendelte.

 

A helyesbítésről és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesítjük, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbítottuk. Az értesítést mellőzzük, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az Érintett, azaz Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő jogának érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

 

Mint Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást kötelesek vagyunk a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetjük, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

 

Panasztételi lehetőség

Amennyiben Ön azt tapasztalja, hogy valamely jogát megsértettük, kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba az info@grinsect.com email címen, vagy postai úton a 6800 Hódmezővásárhely, Pál utca 50. címen. Megkeresésére haladéktalanul kivizsgáljuk az esetet.

Jogai megsértése esetén (az Érintett választása szerint az alperes székhelye vagy az Érintett lakóhelye szerint illetékes) bírósághoz is fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A személyes adatok védelmével kapcsolatosan indított per illetékmentes.

 

Panasztételi joggal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

  • Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

  • Telefon: +36 -1-391-1400

  • Fax: +36-1-391-1410

  • E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

 

Fogalom meghatározások

  • „Személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („Érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

  • „Adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

  • „Adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

  • „Adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

  • „Címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

  • „Harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

  • „Az Érintett hozzájárulása”: az Érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az Érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

  • „Adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok

  1. kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);

  2. gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);

  3. az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);

  4. pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);

  5. tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);

  6. kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

 

Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

 

Adatkezelés jogalapja

A személyes adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű, amennyiben legalább az alábbiak egyike teljesül:

  1. az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;

  2. az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

  3. az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges;

  4. az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges;

  5. az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges;

  6. az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.

 

Hódmezővásárhely, 2020. 08. 23.