20190530_132431_edited.jpg

RÓLUNK

 Fekete katonalégy 
 tenyésztés és feldolgozás 

A Grinsect a fekete katonalégy tenyésztésével, takarmányozási célú feldolgozásával, valamint tartás és feldolgozástechnológiájának fejlesztésével, automatizálásával foglalkozik. Innovációnk célja, hogy a fehérje előállítás környezetbarát módon, a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyva történjen, miközben alternatív megoldásokat kínálunk a hulladékfeldolgozás és takarmány előállítás terén.

 
 
20190530_131044_edited.jpg

HASZNOSSÁG

A fekete katonalégy egy egyenlítői éghajlaton őshonos, gyors fejlődésű, tiszavirág életű, nem invazív, más fehérjeforrásoknál lényegesen alacsonyabb ökológiai lábnyommal rendelkező faj. 44%-os nyersfehérje tartalommal, rendkívül jó esszenciális aminosav összetétellel, és alacsony kitin tartalommal rendelkezik, hasznosságát pedig fokozza, hogy a lárva fejlődése során szinte bármilyen szerves hulladékot képes magas minőségű fehérjévé konvertálni, így alkotva meg az organikus hulladék újrahasznosításának fenntartható modelljét.

BIOKONVERZIÓ

Az átalakult fogyasztói szokások és a kialakuló fehérjeválság korát éljük, épp ezért nagy szükség van minőségi innovációkra a fehérjeelőállítás terén, a pazarlásból adódó zöldhulladék kezelése pedig világszinten megoldásra váró probléma. Rovartenyésztő és feldolgozó üzemünkben a fekete katonalégy lárvákat élelmiszer és takarmányipari szerves melléktermékekkel tápláljuk, így alacsony ökológiai lábnyom mellett, fenntartható és környezetbarát a fehérje előállításunk. Ez az úgynevezett biokonverziós folyamat kis helyen, intenzív gazdálkodási körülmények között is végezhető, így nem kell erdőket kivágni, új területeket művelés alá vonni.

20190803_110410_edited_edited.jpg
animals-bamboo-cage-2273602_edited_edite

PARTNER-PROGRAMOK

Rovartakarmány alapanyaghoz folyamatosan keressük, illetve várjuk azon vállalati partnereink jelentkezését, akik működésük során valamilyen szerves mellékterméket állítanak elő, s melynek kezelése számukra eddig megoldatlan, esetleg plusz költségeket jelentő probléma volt.
Missziónk a rovartenyésztés népszerűsítése Magyarországon és a régióban, így olyan vállalkozások megkeresését is várjuk, akik segítséget kérnek saját üzemük megtervezésében, és megépítésében. További információért a partnerprogramok kapcsán kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

TECHNOLÓGA

Mindennapi működésünk során olyan új, takarmányozással kapcsolatos technológiai irány határait feszegetjük, mely a XXI. századi igényeknek megfelelően fenntartható és hatékony rendszerben működik. A Grinsect innovatív tartástechnológiai eszközeinek köszönhetően a fekete katonalégy tenyésztése könnyen szabályozhatóvá válik, a mindenkori igényeknek megfelelően tudjuk csökkenteni, növelni a termelést Magyarország első vertikális fekete katonalégy-tenyésztő farmján.

20191130_153917_edited_edited.jpg

TERMÉK-KÍNÁLAT

A fekete katonalégy lárváját élő állatként, valamint abból előállított fehérje hordozó termékeinket takarmányozási célokra ajánljuk, melyek kiváló fehérjeforrásként szolgálhatnak baromfi, hal és házikedvenceink számára, hiszen alkalmasak a szójadara/halliszt, valamint más állati fehérje részleges vagy teljes kiváltására. A tenyésztés során keletkező biomasszát tápanyagban gazdag humuszként ajánljuk, otthoni rovartenyésztés népszerűsítése céljából pedig hamarosan elérhetővé válnak egyedi tartástechnológiai eszközeink is.

grinsect%20(1)_edited.jpg